Автомагистрала „Хемус“ ще бъде завършена до 2024 г.

12:45, 03 май 18 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на 2024 г. ще бъде завършена автомагистрала „Хемус“, каза от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройствотоНиколай Нанков. Днес депутатите изслушаха министъра относно напредъка по приоритетните пътни проекти.

"Досега Агенция "Пътна инфраструктура", респективно правителството, е дало старт на пътни проекти за приблизително 1,4 милиарда лева. Отделно от това сключихме договори за строително-монтажни дейности за почти 500 милиона лева. Наистина България, както и в общественото пространство напоследък се говори, прилича на една открита строителна площадка, на която се изграждат магистрали - ремонтират се първокласни, второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови съоръжения, тунели, и разбира се, и други съоръжения на техническата инфраструктура", каза той и подчерта, че всички обществени поръчки се извършват прозрачно, предаде БНР. 

„Ние, не просто строим магистрали, рехабилитираме пътища, пълним дупки по неремонтирани пътища от 30-40 години, ние вършим работа и поправяме грешките на политиците, които сега претендират да са управляващи“.  

С 8 месеца предсрочно ще завърши строителството на 24 километра от АМ "Струма" от Кресна до Сандански. Намеренията са да се работи по най-тежкия участък през месец май 2019 година.

От ГЕРБ видяха смисъл в процедурата. "Защото по пътищата на България няма значение кой от коя политическа сила е, а всички ние искаме да имаме по-добра инфраструктура, но не на последно място и по-голяма безопасност на движението по пътищата на страната", каза Цветан Цветанов.

А от "БСП за България" определиха изслушването като неуместно. "Днес показвате красиви трасета на магистрали, за да си самовнушите колко сте добри и колко много сте направили. Днес решихте, че шареното ще скрие истината. Днешното изслушване беше еманация на една перфектно приготвена и изпълнена кризисна пиар-акция, уви, без съдържание. Вие явно още един път доказвате, че живеете в един паралелен свят, нямащ нищо общо с действителността", заяви Таско Ерменков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама