Шефът на полицията в Раковски, взел 20 000 лв. подкуп, остава в ареста

13:45, 03 май 18 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на полицията в Раковски Георги Илиев остава окончателно в ареста, реши Апелативният съд в Пловдив. Преди седмица окръжните съдии също постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мотивите на магистратите са, че обвиняемият може да повлияе на свидетели по делото. Освен това имало достатъчно доказателства, че Илиев е поискал и получил в съучастие с трима свои колеги подкуп от 20 000 лева от контрабандиста на цигари Метин Мехмедов.

Защитникът на Илиев - адвокат Стоян Донков заяви, че подзащитният му няма общо с подкупа, уговорен и взет от двамата му подчинени - полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев, които са с по-леки мерки - парични гаранции. 

Георги Илиев беше арестуван на 18-ти април и беше обвинен за подкуп, взет чрез изнудване. Метин Мехмедов дал парите, след като на 15-ти март 2017 г. бил извикан в полицията в Раковски, където двама от обвиняемите му заявили, че разполагат със снимков материал за тайник за нелегална стока в буса му. За да бъдат унищожени снимките, търговецът на контрабандни цигари накарал сина си да предаде 20 000 лева на един от обвинените полицаи.

Самият Георги Илиев запази мълчание в залата и поиска единствено по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче не уважи молбата му. 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама