Съобщиха името на парижкия терорист от чеченски произход

14:20, 13 май 18 / Свят 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Името на терориста, който уби с нож един човек и рани още четирима във Франция, е Хамзат Азимов, съобщи France Info. Той е роден в Русия през 1997 година.

Според полицията, той е получил френско гражданство през 2010 година, след като майка му вече имала френски паспорт. Още тогава е привлякъл вниманието на разузнавателните служби, споделя съдебен изпълнител за френското издание. Говорителят на френското правителство Бенжамин Гриво съобщи пред медии, че Азимов е базата данни на френската полиция от 2016 година.

Мъжът не е имал съдебно досие, но е бил включен и в списък на разузнаването на хора, потенциално опасни за сигурността на Франция. В него фигурират над 10 000 души - от радикални ислямисти през хулигани до активисти на крайната десница и левица.

Френската полиция обясни  забавянето при изясняването на самоличността на нападателя - по време на нападението Азимов не е имал документи за самоличност в себе си. Това наложило да вземат отпечатъци от пръстите му и ДНК проба. Резултатите от тях излезли около шест часа след смъртта на терориста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама