Пречи ли си сам Алонсо?

18:55, 12 юни 18 / Спорт 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двукратният световен шампион в Formula 1 Фернандо Алонсо безспорно е един от най-талантливите пилоти на своето поколение. Повечето експерти са на мнение, че до сега той спокойно можеше да има над 5-6 титли, но по една или друга причина постоянно се озоваваше в неподходящия отбор в неподходящия момент. Много от работилите с него обаче инженери и мениджъри са на мнение, че това не е случайно. Алонсо винаги се е опитвал да си гарантира пълен контрол във всеки от отборите, с които се е състезавал и е настоявал съотборниците му да приемат статут на пилот номер 2. Също така Алонсо съзнателно е безпощаден в публичните си нападки срещу партньорите му, когато по една или друга причина представянето не е на ниво. Пример за това е Хонда. 

Алонсо повтаряше с повод и без повод през последните три години колко слаб е двигателят им и как това е единственото слабо звено на Макларън, които според него имат най-доброто шаси. Сега става ясно, че това съвсем не е така. Алонсо се състезава с двигателя на Рено с който Рикардо вече има две победи тази година, а Алонсо няма шанс дори и за подиум. Освен това “слабите” двигатели на Хонда прогресират с отбора на Торо Росо. 

Договорът на Алонсо с МаКларън изтича в края на тази година и повечето експерти са на мнение, че има поне 50% шанс да не бъде подновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама