Звезден рожденик: Пола Абдул

09:20, 19 юни 18 / Любопитно 25 1329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува певицата Пола Абдул и навършва 56 години!

Пола Абдул е родена на 19 юни 1962 г. в Сан Фернандо, Калифорния . Световноизвестна певица, танцьорка и актриса. Има издадени десетки сингли и няколко албума. Освен това, Пола е била избрана за хореограф от Джанет Джексън, Принс, Джордж Майкъл, Зи Зи Топ, Доли Партън и др. Носителка е на „Грами“ и „Еми“. От 1991 г. има звезда на Холивудската алея на славата. Жури на American Idol (2002-2009), по-късно (през 2011 г.) на американския The X Factor. Едни от известните хитове на Пола Абдул са „Opposites Attract“ („Противоположностите се привличат“) и „Rush Rush“ („Бягай“). Женена за кратко (1992-1994) за Емилио Естевес.

Култовата песен на Пола „Rush, Rush“ излиза през 1991 година, а видеото дори е номинирано за „Най-добър женски видеоклип“ на наградите на MTV. В него участва Киану Рийвс, много преди да изгрее в „Скорост“, а след това и да се увековечи с „Матрицата“. Рийвс е в ролята на любовника, който Пола притиска да отиде към нея.

Бащата на певицата Пола Абдул – Хари Абдул, е роден в сирийската еврейската общност в Алепо (Сирия), мести се в Бразилия и впоследствие емигрира в САЩ. Майка ѝ е концертиращата пианистка Лорейн Рикис, израснала в еврейско семейство в Минедоса, Манитоба (Канада).

Пола започва изкачването си към върха на славата преди повече от 30 години. От 1991 година шеметната красавица има звезда на Холивудската алея на славата. Била е жури на най-популярното риалити шоу в САЩ – American Idol, както и на американския The X Factor.

През 2008 година звездата се подложи на сложна операция на врата. Хирургическата намеса се наложила заради стара травма, в следствие на която Абдул изпитвала почти непрекъсната болка. В периода 1992-1994 година е омъжена за Емилио Естевес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама