Варна остава без видеонаблюдение

14:00, 19 юни 18 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След 13 години варненските общински съветници най-накрая гласуваха да се сложи край на дългогодишната сага с видеонаблюдението в града. Те упълномощиха представителя на общината в общото събрание на съдружниците на "Варна Ефкон" Христо Атанасов да води преговори за закупуване на дяловете на "Ефкон АГ", Австрия. Съвместното дружество, в което потънаха милиони, така и не заработи, предаде ''24 часа''.

Желанието на Общината е официално да приключи партньорството си с австрийското дружество, след което да предприеме действия за развиване на дейността. Варна има нужда от ефективна система за видеонаблюдение – не само по улиците на града, но и в детските градини, училищата и др., категорични бяха местните депутати. Тяхното желание е администрацията в морската столица да придобие цялата собственост върху монтираното преди години улично видеонаблюдение. Развитието на дружеството означава, че ще е необходимо довършване на системата за видеонаблюдение. За целта трябва да се направи оценка на активите.

"Преди години предишният представител на общината във "Варна Ефкон" предлагаше да изкупим акциите на австрийците за 1 600 000 лв. Новата цена, за която сме постигнали договорка с "Ефкон АГ-Австрия" е 2600 лева.", съобщи Христо Атанасов.

Системата за видеонаблюдение във Варна беше изградена през 2007 г. и струваше близо 10 млн. лв. Реално заработиха само 5% от монтираните камери. Част от доставеното същата година оборудване обаче, така и не е било монтирано. През 2013 г. поддръжката на малкото работещи камeрите беше спряна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама