Колко полезно е сиренето?

10:00, 08 юли 18 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да, сиренето и кашкавалът са богати на хранителни вещества и са вкусни, но е по-добре да се консумират в умерени количества. Те съдържат полезни вещества, като калций, белтъчини, витамин B12 и цинк.

Диетологът в Academy of Nutrition and Dietetics - Кели Притчет, пояснява, че продуктът има високо съдържание на калории, които лесно могат да се натрупат в организма, пише puls.bg.

Мекото, наричано още неузряло или прясно сирене, съдържа по-малко калории, в сравнено с твърдото.

Кашкавалът и сирената имат високо съдържание на наситени мазнини, за които е известно, че повишават холестерола.

Някои проучвания (подкрепени от датската лаборатория за млечни продукти) показват, че високомаслените сирена не влияят толкова отрицателно върху холестерола, както се очаква въз основа на съдържанието им на наситени мазнини. Специалистите нямат точен отговор защо това е така, но предполагат, че е свързано с други хранителни вещества в състава им, които променят усвояването от организма.

Изварата съдържа най-малко количество мазнини – 1,7 г, Рикотата – 8 г, Моцарелата – 11 г, Фетата – 15 г. Пармезанът и Чедърът са с най-високо съдържание на мазнини, съответно със 17 г и 21 г., пише puls.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама