Ахмед Башев срещу Минка Капитанова на изборите в Гърмен

20:01, 13 сеп 15 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интересна битка между бивш и настоящ кмет ще има на предстоящите местни избори в община Гърмен. Един срещу друг се изправят Ахмед Башев, който е номиниран от Движението за права и свободи и настоящата кметица Минка Капитанова.

Управничката на югозападната община най-вероятно ще е независим кандидат. Вчера тя обяви, че следващата седмица излиза в отпуск заради предизборната кампания.

Капитанова е кмет на община Гърмен от 2013 година, когато Башев стана народен представител в 42-рото Народно събрание. В общината се проведоха извънредни местни избори. Тогава кандидатът на ДПС получи 5199 гласа, а нейният опонент - 2207.

Ахмед Башев бе кмет на Гърмен четири мандата. По негово време ромите в "Кремиковци" увеличиха своя брой, което доведе до ескалация на напрежението в населеното място преди няколко месеца.

След като правителството на Пламен Орешарски подаде оставка, Башев стана директор на училището в Огняново, а сега отново атакува кметското място в общината.

Движението на Лютви Местан обяви и кандидатите си за още няколко общини в Пиринско. В Сатовча за нов мандат ще се бори настоящият управник Арбен Мименов, в Белица за кметското място ще се бори Радослав Ревански, а в Якоруда кандидат на ДПС ще е Нуредин Кафелов - дългогодишен кмет на общината. Движението ще подкрепи за нов мандат и общинският управник на Хаджидимово Людмил Терзиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама