Откриха академичната година за първия випуск медицински сестри и акушерки в ЮЗУ

10:10, 07 окт 15 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония започна академичната година на първия випуск за медицински сестри и акушерки в Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Деканът на факултет "Обществено здраве, здравни грижи и спорт" проф. д-р Стоян Иванов поздрави новоприетите студенти и връчи студентските книжки на приетите с най-висок бал. Тази година с най-висок такъв е Татяна Любенова Тодорова. Тя е приета с 27.52 бал.

В специалността "Медицинска сестра" са приети 14 кандидат-висшисти, а в специалността "Акушерка" - 10. Изненадата е, че в първата специалност е прието и едно момче. От сега нататък той ще се нарича медицински брат.

Ръководителят на катедра "Здравни грижи" доцент Румяна Бахчеванова представи и част от преподавателите, които ще подготвят бъдещите медицински кадри. Сред тях са Специалистът по репродуктивна медицина доц. Атанас Щерев, ортопедът Румен Кастелов и хирургът доц. Росен Стойчев. На 16 ноември започва и учебната практика от 180 часа в болница "Пулс" и държавната МБАЛ - Благоевград.

Специални гости на церемонията бяха директорът на МБАЛ д-р Огнян Митев, заместник ректорът по образователните дейности доцент Траян Попкочев и заместник-областният управител Асим Адемов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама