В Пловдив започва кампания за превенция на трафика на хора

13:26, 02 май 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 12 май  Мecнaтa кoмиcия зa бopбa c тpaфикa нa хopa – Пловдив,  cтapтиpa инфopмaциoннa кaмпaния зa пpeвeнция нa тpaфикa нa хopa c цeл тpyдoвa eкcплoaтaция, пoд нaдcлoв „Пo-дoбpe инфopмиpaн, oткoлкoтo eкcплoaтиpaн!“.  Инициативата се осъществява съвместно с  Националната комисия за борба с трафика на хора и в партньорство с Български Червен кръст – Пловдив.  В рамките на инициативата е предвидено провеждането на поредицата от събития, чиито основен адресат са младите хора, избиращи студентските бригади, както и всеки един, който е трайно незает.

Дейностите, които включва превантивно-информационната кампания са свързани с разпространение на информационни материали от екипи на доброволци към Местната комисия и Български Червен кръст – Пловдив. Ще бъдат обхванати възлови места в гр. Пловдив, включително и висши учебни заведения.

Трафикантите успяват да привличат жертвите си чрез измамни предложения за работа, свързани основно с обещания за: високо спрямо българските стандарти заплащане за нискоквалифициран труд; възможност за повече или по-малко почасова работа и предложения за работа без договор, както и бонуси за добре свършена работа. В голям брой от случаите пострадалите от трудова експлоатация са проучени предварително за живота, желанията и нуждите им, като впоследствие спрямо тях са отправени готови предложения, на които трудно могат да устоят.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама