Дават на съд 80-годишен шофьор

14:33, 02 май 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 80-годишния Георги Г. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост на сестра си, която пътувала в автомобила му по време на катастрофа, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

На 30 октомври 2016 г. около 11 часа подсъдимият заедно със сестра си и нейния син тръгнали към гробищния парк във Варна. На улицата 80-годишният шофьор предприел маневра наляво, за да се включи в движението по бул. „Трети март“. Така отнел предимство на движещ се направо автомобил.

При сблъсъка между двете коли управляваният от Георги автомобил се занесъл странично. Отворил се капакът на багажника и оттам изпаднала на пътното платно сестра му, която пътувала на задната седалка. Тя била отведена в болница, но въпреки проведеното лечение 13 дни по-късно починала от получената тежка черепно-мозъчна травма.

Изготвените и приложени по делото химически експертизи показали, че нито подсъдимият, нито другият участник в пътнотранспортното произшествие са употребили алкохол. 80-годишният Георги Г. е с чисто съдебно минало и няма предходни нарушения на правилата за движение. Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, той може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама