Близо 1500 души ще бягат на полумаратона в София

08:00, 13 май 18 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, от сърцето на София – площад "Св. Александър Невски", ще започне първото по рода си спортно събитие, съчетаващо полумаратон, ученическо състезание по бягане и изложбен панаир. В рамките на неделния ден в столицата ще се проведат едновременно първите издания на "Kaufland София Полумаратон" и "RUN4EU" с основен организатор Спортен клуб "Бегач". Благодарение на атрактивния си формат и разнообразието от дисциплини, дни преди старта събитията вече привлякоха близо 1 500 души, които са се регистрирали за бягане на различни дистанции.

Предлагайки старт и финал от площад "Св. Александър Невски" и трасе, преминаващо през централни части от града, "Kaufland София Полумаратон" дава заявка да се превърне в едно от най-масовите състезания по шосейно бягане на столицата. Дистанциите, по които ще стартират днес всички участници точно в 9:00 часа са полумаратон (21,1 км), 10 км и 5 км. Преди старта регистрираните на 21,1 км ще могат да получат брандирани спортни тениски. Всеки участник, финиширал успешно в контролното време, ще получи медал, а за класиралите се на призови места са подготвени специални плакети и допълнителни награди от организаторите и партньорите на събитието. Дисциплините са подходящи както за опитни бегачи, така и за начинаещи.

Като част от полумаратона и в рамките на честванията за Деня на Европа, днес ще се проведе и безплатното състезание по бягане за ученици "RUN4EU". То се организира от клуб "Бегач" в партньорство с Представителството на Европейската комисия, Бюрото на Европейския парламент в България и Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС. Ученическото състезание, подобно на "Kaufland София Полумаратон", също предлага разнообразие от дисциплини (600 м, 5 км, 10 км, щафета 4х5км и полумаратон), а награди са предвидени за абсолютно всички участници. Стартовете на "RUN4EU" от площад "Св. Александър Невски" ще се провеждат поетапно за различните дистанции в диапазона между 9:00 и 9:30 часа. Всеки регистриран ученик ще може да получи специална тениска за бягане преди старта, както и медал след финиша. За първите в съответните класирания пък са предвидени допълнителни награди.

След старта на ученическото състезание, между 10 и 12 часа, отново на площад "Св. Александър Невски", ще започнат и специални лекоатлетически игри и предизвикателства. Те се водят от сертифицирани инструктори и са с отворен достъп – безплатни за всички деца и ученици.

Събитията се провеждат с подкрепата на Столична община и са включени в официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама