Лятото настъпва с все по-бързи крачки към нас и все по-често ни кара да мечтаем за море, слънце, любими летни дестинации и приятни изживявания. Безспорно Гърция е сред топ локациите, които българите предпочитат за летните си почивки. Това е така не само заради безкрайните слънчеви плажове, но и заради неустоимата гръцка кухня.
Гастрономите знаят, че гръцката кухня не е само узо, зехтин, маслини.
Националната гръцка кухня се отличава с огромно разнообразие на ястията, като важно място в храненето на гърците заемат рибата и морските дарове, съчетани в огромно разнообразие от ястия с всевъзможни обитатели на морето: скариди, калмари, октоподи, раци, миди, стриди, омари и т.н.
Ястията в гръцката кухня са основателна причина за дълга разходка до южната ни съседка.
Гръцките готвачи широко използват зехтина, зеленчуците, зърнените храни и хляба, виното, рибата и различни меса. Типични съставки в гръцката кухня са маслините, сиренето, патладжанът, тиквичките и киселото мляко, но това съвсем не е всичко.
Столицата вече се радва на редица класни гръцки ресторанти, които ще ви пренесат в автентичната гръцка атмосфера. Там можете да опитате редица от традиционните специалитети, характерни за кухнята на южната ни съседка.
Добави коментар