В сряда дъжд в северозападните, слънце в югоизточните части

07:15, 01 авг 18 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В северозападните и планинските райони ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки.

В югоизточните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса. 

По Черноморието преди обяд ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. След обяд облачността ще е намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен, предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

В четвъртък и петък температурите ще останат без съществена промяна. Все още ще има превалявания, главно в западната половина от страната. През първия ден ще са на повече места, в следобедните часове временно ще са интензивни, в отделни райони значителни по количество. През втория ден валежи ще има на по-малко места, по-интензивни ще са главно в планините и планинските райони. Преди обяд над Източна България ще бъде предимно слънчево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама