Правителството ще гласува нова помощ за деца с починал родител

08:30, 01 авг 18 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С промяна в Закона за семейните помощи за деца, правителството ще въведе от следващата година нов вид месечна помощ за деца с един или двама починали родители. Прогнозният брой на децата, които ще бъдат подкрепени по този начин, е около 8 000. 

Размерът на помощта ще се определя ежегодно в бюджета. Тя ще се прекратява, ако детето бъде настанено в приемно семейство или ако детето стане родител. Предлага се законопроектът да влезе в сила от началото на следващата година. 

Допълнително средства по бюджета си ще получи Министерството на правосъдието. 

Правителството на редовното си заседание се очаква да одобрят доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната и на изделия и технологии с двойна употреба, през 2017 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и доклад за дейността на Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС, през 2017 г.
 
Ще бъде одобрен и отчет за изпълнението на Плана за действие за 2017 г. за изпълнение на Националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС, за периода 2014-2020 г.
 
Кабинетът ще приеме отчет за изпълнението на общинските програми за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на България за 2017 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама