Повече от 1300 новоназначени полицаи към края на юли

10:24, 01 авг 18 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 630 мобилни полижейски екипи следят за опазване на обществения ред в малките населени места, предаде БГНЕС. Това става ясно след писмен отговор на министърът на вътрешните работи Валентин Радев след постъпило в парламента питане от народен представител.

Мобилните екипи организират и се грижат за състоянието на обществения ред и противодействие на престъпността. Полицаите получават на място информация за чести нарушения от шофьори, които застрашават сигурността на населението.

С цел повишаване на ефективността в борбата срещу битовата престъпност е изготвен нов План за противодействие на конвенционалната престъпност за периода юли 2018 г. - юли 2019 г., отбелязва министър Радев.
Освен това се подобрява материално-техническата база на Академията на МВР –професионално обучение на полицейските служители, откриването на нов полигон за симулации и практически занятия, както и осигуряването на специализирано оборудване за провеждането на учебните занятия.

През последните години се наблюдава тенденция на намаляване на регистрираните престъпления. Основна част от тях са предимно против собствеността на гражданите: грабежи, кражби от апартаменти, къщи, вили, складове и гаражи, извършване на телефонни измами и измами на възрастни и самотно живеещи хора, противозаконни отнемания на МПС. Обект на противозаконните отнемания са пари и ценности, превозни средства, електроника, битова и селскостопанска техника, машини, черни и цветни метали и домашни животни.

През 2017-а година са регистрирани общо 104 237 престъпления, от които 93 747, или 88% - против личността и собствеността на гражданите. Разкритите престъпления са 42 477, или 45,3%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама